IMBA OSS, Netherlands - 29 September 2013

Race schedules, results, info. Everything about IMBA sidecar racing.

Moderators: John, Rien.nl

Post Reply
User avatar
Rien.nl
Site Admin
Site Admin
Posts: 3588
Joined: Sun Feb 01, 2004 2:11 pm
Location: Sint Anthonis, NL
Contact:

IMBA OSS, Netherlands - 29 September 2013

Post by Rien.nl » Sat Aug 31, 2013 10:59 pm

Laatste IMBA zijspan op GP circuit "de Witte Ruysheuvel" in Oss
Op zondag 29 September word er op ons GP circuit in Oss de laatste IMBA zijspan gereden van seizoen 2013.
Tot nu toe staan onze eigen leden Jarno en Henry nog op kop.
Er zijn nog 2 IMBA wedstrijden te verrijden; in Zwitserland, daarna hebben wij de eer om de laatste IMBA zijspan te mogen organiseren.
Naast de IMBA zijspan mogen wij ook verwelkomen de damesklasse, quads nationalen en inters, zijspan nationalen en inters en de MX open Inters.
Dus spektakel genoeg op de witte Ruysheuvel op Zondag 29 September.
Het rennerskwartier gaat open op zaterdag 28 September om 13:00 uur tot 22:00. Na 22:00 is het niet meer mogelijk om het rennerskwartier te bereiken en zult u moeten parkeren vooraan bij de kassa. Dus zorg dat u op tijd binnen bent.
Zondag gaat de ingang naar het rennerskwartier om 7:30 uur weer open. Wilt u overnachten op ons rennerskwartier met toiletten, douches en verlichting dan vragen wij 5 euro per voertuig.
Er is op Zaterdag 28 September ook mogelijkheid om alvast in te schrijven, dit gebeurd in het clubhuis van MCO onderaan het circuit.
Het inschrijven is van 20:00 uur tot 21:00 uur.
Daar zal ook de gelegenheid zijn om een feestje te bouwen.
Ook het inschrijven op zondag vind plaats in het clubhuis van MCO.
Wij hopen er met medewerking van jullie een super dag van te maken met veel spektakel en hopelijk met Nederlandse kampioenen in de IMBA klasse.

Wij hopen u allemaal te mogen begroeten op of langs te baan tijdens een van onze evenementen!

Motorclub Oss

Website Motorclub Oss: http://www.motorcluboss.nl/
Time schedule: http://www.motorcluboss.nl/NL/Evenement ... schema.pdf

Image
Image

User avatar
Rien.nl
Site Admin
Site Admin
Posts: 3588
Joined: Sun Feb 01, 2004 2:11 pm
Location: Sint Anthonis, NL
Contact:

Re: IMBA OSS, Netherlands - 29 September 2013

Post by Rien.nl » Wed Sep 11, 2013 8:57 pm

IMBA titel voor Van den Boomen/Van de Wiel in Oss?

Lukt het zijspancrosser Jarno van den Boomen uit Beek en Donk en zijn bakkenist Henry van de Wiel uit Berlicum om op 29 september a.s. voor de vijfde keer op rij de Europese titel bij de Internationale Motor Bike Association (IMBA) op hun naam te schrijven. Voor Van den Boomen zou het zelfs zijn zesde titel worden want in 2003 werd hij al eens kampioen met Ronny Meulenbroek uit Heesch in het bakje.

In elk geval wordt het op de Witte Ruijsheuvel in Oss duidelijk wie de titel 2013 in de wacht sleept. Het is de laatste tellende wedstrijd van dit seizoen.
Een week voor de finale in Oss wordt er nog een wedstrijd verreden in het Zwitserse Amriswil en dat maakt het wat betreft de stand van zaken nog niet geheel duidelijk. Op het moment van dit schrijven heeft Van den Boomen een minieme voorsprong van drie punten op de Belgische combinatie Christian Corthouts/Dennis Vandenbulck. Ook Jan Goethals/Dimitri Van deursen zitten nog op het vinkentouw.

Natuurlijk staan Van den Boomen/Van de Wiel uitkomend met nummer 1 niet alleen aan de start voor Nederland. De volgende combinaties zullen ook hun beste beentje voorzetten. Dat zijn met startnummer 2 de in België woonachtige Frans van Rooy met Martijn van Breda uit Heesch. De laatste rijdt dus een thuiswedstrijd. Met startnummer 3, Willem van Ravenstein uit het ook al naburige Schaijk. Hij rijdt met Jeroen Kuijpers uit Herpen. Met startnummer 4 komt de vijf jaar oudere broer van Willem ook in Schaijk woonachtig, Teun aan de start met Michel van Zwam uit Herpen. Met startnummer 5, Cor de Laat uit Wagenberg met zijn Overijsselse bakkenist Johan Klumpers uit Holten. Met startnummer 6 aan de start de regerend Nederlandse kampioen Patrick Greup. De garagehouder uit Bergharen rijdt met de in zijspankringen overbekende bakkenist Marc van Deutekom uit Maasbommel. De laatste Nederlandse combinatie met het startnummer 7 is een talentvolle jonge combinatie bestaande uit de 16-jarige stuurman Mike Keuben uit ’s-Heerenberg en zijn halfjaar oudere neef Justin Keuben uit Wehl.

Verder komen aan de start naast Nederland en België combinaties uit Engeland, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk.

Naast het geweld van IMBA zijspannen komen er ook nog andere klassen aan de start. De Inters Open Klasse en de Inters/nationalen bij de quads strijden om punten meetellend voor het Nederlands Kampioenschap van de Motorsport Organisatie Nederland (MON) daarnaast komen de dames aan bod. De club uit Oss staat bekend als een echte zijspanclub dus is er ook plaats ingeruimd voor de zijspannen die niet deelnemen aan de IMBA-wedstrijd.

Bij de IMBA worden er bij de zijspannen drie manches verreden: De 1e manche om 13.30 uur; 2e manche om 15.15 uur en de laatste start om 17.00 uur. De overige klassen rijden onder voorbehoud van het aantal aanmeldingen twee manches.
De eerste trainingen op die dag zullen om 09.00 uur beginnen. Twee uur later zal voor de eerste keer het starthek vallen.

Het circuit bevindt zich aan de Aengelbertlaan 60, 5342 LA Oss.
Voor verdere bijzonderheden kijk ook op de website van de organiserende club: http://www.motorcluboss.nl
Image

graham
Active Visitor 100
Active Visitor 100
Posts: 150
Joined: Tue Feb 24, 2004 9:37 pm
Location: west bromwich

Re: IMBA OSS, Netherlands - 29 September 2013

Post by graham » Sun Sep 15, 2013 8:08 pm

Please translate into English

User avatar
Rien.nl
Site Admin
Site Admin
Posts: 3588
Joined: Sun Feb 01, 2004 2:11 pm
Location: Sint Anthonis, NL
Contact:

Re: IMBA OSS, Netherlands - 29 September 2013

Post by Rien.nl » Tue Sep 24, 2013 11:17 am

Clubleden Jarno van den Boomen/Henry van de Wiel komen als koploper naar Oss.

Komende zondag 29 september 2013 kunnen de zijspancrossers Jarno van den Boomen en zijn bakkenist Henry van de Wiel voor de vijfde keer op rij de Europese titel in de wacht slepen onder auspiciën van de Internationale Motor Bike Association, kortweg IMBA.

In ons land beter bekend als de Internationale Motorbond voor Amateurs. De grootste tegenstanders van onze jongens die rijden op hun thuiscircuit De Witte Ruijsheuvel zullen ongetwijfeld de Belgische combinaties van Christian Corthouts/Dennis van den Bulck en Jan Goethals/Dimitri Vandeursen zijn. De achterstand van Corthouts bedraagt slechts 23 punten. Die van Goethals wat meer, 65 punten.

Er zijn deze dag 180 punten binnen te halen in de drie manches die zijspannen aan de start komen. Tijdens de vijf tellende wedstrijden die tot nu toe zijn verreden is gebleken dat de onderlinge krachtsverhoudingen tussen dit trio te verwaarlozen is. Afgelopen zondag in het Zwitserse Amriswil leverde een overwinning op voor de Nederlandse combinatie. Mee naar het podium mochten hun grootste rivalen Goethals/Vandeursen en Corthouts/Van den Bulck.

Twee manches wist Van den Boomen te winnen en de andere manche was een prooi voor Goethals. Dicht daarachter eindigde ook de Zwitserse thuisrijders Pflugshaupt/Bettschen maar die lijken in Oss wat minder kans te maken. Daarachter op de vijfde plaats volgde de Maas en Waalse combinatie van Patrick Greup (Bergharen) en zijn bakkenist Marc van Deutekom (Maasbommel). Ook van hen mag hier het nodige worden verwacht.

Veel aandacht zal in Oss ongetwijfeld uitgaan naar de Schaijkse combinaties van de broers Willem en Teun van Ravenstein met hun bakkenisten Jeroen Kuijpers en Michel van Zwam. In Zwitserland konden zij geen hoge ogen gooien maar heel anders kan het gaan in Oss. In het Nederlands kampioenschap rijden zij bijzonder sterk. Verder nemen voor Nederland deel Cor de Laat/Johan Klumpers, de jonkies Mike en Justin Keuben uit de Achterhoek en de in St. Agatha wonende Kees Cornelissen met bakkenist Jorrit van der Putten. Ook Frans van Rooij met Martijn van Breda verschijnen aan de start. Naast dit EK zijspangeweld komt er nog een klasse zijspannen aan de start waar iedereen met een geldige licentie aan kan deelnemen.

Verder de vierwielige quads die bij de nationalen en inters strijden om punten meetellend om het Nederlands kampioenschap bij de Motorsport Organisatie Nederland (MON). Dat doen ook de Inters in de Open klasse met als grootste trekpleisters Ronny van Rooij uit Drunen, Jeroen de Groot uit Boekel, Jarno Verhorevoort uit Helmond en Paul Spierings uit St.Michielsgestel. Ook mogen we de damesklasse niet vergeten. Wellicht dat daar de MON-top met Nicky van Wordragen en Marielle de Mol voor het nodige spektakel gaan
zorgen. Aanmelden is mogelijk op de wedstrijddag behalve bij de EK-deelnemers.

Voor elke liefhebber is er op de Witte Ruijsheuvel in Oss wat te beleven of u nu van twee-, drie- of vierwielers houdt. U bent alvast van harte uitgenodigd. Kijk voor de laatste berichten ook op de site van de organiserende club http://www.motorcluboss.nl . Veel plezier.

Tekst: Herman Heuvink
Image

Post Reply