IMBA Oss

Race schedules, results, info. Everything about IMBA sidecar racing.

Moderators: John, Rien.nl

Post Reply
User avatar
Rien.nl
Site Admin
Site Admin
Posts: 3588
Joined: Sun Feb 01, 2004 2:11 pm
Location: Sint Anthonis, NL
Contact:

IMBA Oss

Post by Rien.nl » Tue Sep 20, 2016 6:45 pm

Finale Europees kampioenschap Zijspancross op Witte Ruijsheuvel
Zaterdagavond 24 september a.s. worden om 20.30 uur op de Witte Ruijsheuvel bij het schitterende clubhuis van de Motorclub Oss, de IMBA teams van de diverse landen die de volgende dag deelnemen aan de finalewedstrijd om het Europees kampioen sidecarcross gepresenteerd.

Voor de titel 2016 van dit altijd weer spectaculaire gebeuren komen nog vijf combinaties in aanmerking met vier verschillende nationaliteiten. De Nederlandse duo Julian Veldman uit Kampen en zijn Brabantse uit Handel afkomstige bakkenist Jorrit van der Putten is er daar één van. Zij staan echter op de vijfde plaats. Het jonge duo 17 en 23 jaar is misschien wel de meest talentvolle zijspancombinatie van dit moment. Zij hebben echter een achterstand van 133 punten op de lijstaanvoerders de Engelsen Jack Etheridge en bakkenist Scott Grahame. Tweede in de stand met 62 punten achterstand staan de Belgen Christian Corthouts/Dagwin Sabbe. Daar weer acht punten achter de Zwitserse combinatie van Marco Boller en Marius Strauss. De regerende Europese kampioenen de Belgische gebroeders Nick en Glenn Janssens staan vierde.
Naast Veldman springen ook nog de combinaties van Frank Mulders en Jarno van den Boomen in het oog. Mulders afkomstig uit Bergharen gaat van start met ex-Europees kampioen en clublid Henry van de Wiel uit Berlicum. Verder zesvoudig Europees kampioen en clublid Jarno van den Boomen uit Beek en Donk. Hij gaat van start met Aivar van de Wiel. Dat is al de derde generatie Van de Wiel. Opa Theo nam het voortouw gaf het virus door aan zoon Henry en die op zijn beurt weer aan zijn zoon Aivar.

De zijspannen komen zondag om 10.15 uur aan de start voor de tijdtraining die bepalend is voor de startopstelling van de drie manches. De eerste van drie manche over 18 minuten + 1 ronde begint om 13.00. De tweede om 14.45 uur en de derde om 16.30 uur.

In het bijprogramma de quads inters/nationalen meetellend voor het Nederlands kampioenschap. Ook komt er een superklasse aan de start met deelnemers uit de klassen MX 2 inters en Open inters. Eén van de deelnemers is Dylan van Veghel uit Oss en tevens clublid van de MC Oss.
Aan het eind van de dag om 18.00 uur staat de ceremonie protocollaire gepland waarin alle prijswinnaars incl. de Europese kampioenen worden gehuldigd.

Vanaf 09.00 uur kunt u al van deze crossdag genieten want dan beginnen de trainingen, vanaf 10.50 uur beginnen de wedstrijden.
http://www.motorcluboss.nl

Tekst: Herman Heuvink.
imba oss.jpg
Image

Post Reply