ONK en NK Zijspancross in 2017

KNMV, MON, ZVC

Moderator: Rien.nl

Post Reply
User avatar
Rien.nl
Site Admin
Site Admin
Posts: 3658
Joined: Sun Feb 01, 2004 2:11 pm
Location: Sint Anthonis, NL
Contact:

ONK en NK Zijspancross in 2017

Post by Rien.nl » Fri Nov 18, 2016 4:43 pm

Inmiddels is er meer duidelijkheid over de nieuwe zijspanklasse bij de KNMV:

ONK Motocross
Het ONK Motocross kent maar liefst 10 verschillende klassen van 65cc tot quads. Het is onze ambitie om van het ONK in 2017 een ijzersterke competitie te maken. Tijdens de ONK-wedstrijden zijn ook buitenlandse rijders van harte uitgenodigd, om de strijd zo competitief mogelijk te maken. Zij hebben daarvoor niet langer een KNMV-licentie nodig; zij mogen ook rijden met een licentie van een buitenlandse bond.

De ONK’s voor zijspannen en quads ziet er iets anders uit dan die van de overige ONK-klassen. Voor deelnemers aan dezecompetities verandert er weinig. De kalender zal vergelijkbaar zijn met het voorgaande jaar en ook in deze klassen zijn buitenlandse deelnemers meer dan welkom.

Goed nieuws voor de deelnemers van het ONK quads: jullie krijgen vijf minuten extra rijtijd.

Naast het ONK voor deze beide klassen organiseren we ook een NK.

NK Motocross
Voor de NK zijspannen en quads bieden we een laagdrempelige competitie aan die de mogelijkheid biedt om door te groeien tot het niveau van de ONK’s. Het streven is om rond de 12 NK-wedstrijden voor beide klassen te organiseren. Het idee is om een aantal van deze categorieën te combineren met UMX- en streekcompetitiewedstrijden en een aantal andere KNMV-motocrosswedstrijden (bijvoorbeeld een WK zijspan). Om die reden, en om de sport een extra boost te geven, zijn de licentiekosten voor zowel de NK zijspan als het NK quads dit seizoen extra laag gehouden.

Om het NK zijspan en quads door te laten gaan willen we op 15 januari minimaal 25 licentiehouders hebben die zich voor deze competitie hebben aangemeld. Geef dus niet alleen jezelf op, maar spoor je vrienden ook aan om mee te doen.

Wijziging gele vlag
Met ingang van seizoen 2017 vindt voor alle niveaus een belangrijke wijziging plaats in het reglement. Vanaf komend seizoen is er geen onderscheid meer tussen een gezwaaide of een stilgehouden gele vlag! Om de veiligheid te verbeteren is er voortaan maar één betekenis voor de gele vlag: bereid je voor om te stoppen, haal elkaar niet in en springen is verboden! Op die manier willen we de veiligheid op de crossbanen verder verbeteren.

Bron: KNMV
Lees het complete artikel op: http://www.knmv.nl/motorsport/Nieuws-mo ... itie-2017/

Post Reply