Persbericht GP Oldebroek

KNMV, MON, ZVC

Moderator: Rien.nl

Post Reply
User avatar
Rien.nl
Site Admin
Site Admin
Posts: 3644
Joined: Sun Feb 01, 2004 2:11 pm
Location: Sint Anthonis, NL
Contact:

Persbericht GP Oldebroek

Post by Rien.nl » Wed Mar 04, 2015 8:53 pm

Stichting Circuit Oldebroek ontwaakt uit winterslaap!

Niet alleen de crossers hebben de afgelopen periode hard gewerkt om optimaal aan het seizoen te beginnen. Ook de diverse verengingen zijn al weken druk in de weer om een mooi evenement voor te bereiden.
Afgelopen weekend ging het ONK seizoen traditie getrouw van start in Lochem. Vice-wereldkampioen en regerend Nederlands Kampioen Etienne Bax en Kaspars Stupelis wisten beide manches overtuigend te winnen, waardoor zij met vertrouwen af zullen reizen naar Oss, waar komend weekend de tweede wedstrijd meetellend om het Open Nederlands Kampioenschap georganiseerd wordt. Gert van Werven en Peter Beunk lieten met een tweede en derde plek ook van zich spreken. Derde in het dag klassement werd de Belgisch-Nederlandse combinatie Clohse-Verhagen. Op circuit "de Witte Ruysheuvel" zullen de regerend Wereldkampioenen Ben Adriaenssen en Ben van den Bogaart ook hun opwachting maken. Door ziekte moesten zij de wedstrijd in Lochem aan zich voorbij laten gaan.

De start van het GP seizoen zit er ook aan te komen! In het Zwitserse Frauenfeld gaat de internationale top op Tweede Paasdag strijden om het eremetaal.
Via Frankrijk, Spanje en Duitsland zal het GP circus neerstrijken in Oldebroek tijdens het Pinksterweekend. De voorbereidingen achter de schermen zijn in volle gang.
Binnenkort starten de vrijwilligers ook weer met het circuit op te bouwen.

De flyers en de spandoeken zijn gedrukt voor het pinksterweekend.
Op de vrijdag avond wordt er een groot feest georganiseerd in de grote feesttent langs de Vreeweg met diverse Nederlandsche artiesten. Zaterdag staan de trainingen en kwalificaties op het programma.
Tweede Pinksterdag maken de muzikale klanken weer plaats voor het geluid van ronkende motoren. Dan wordt er gestreden voor de WK punten!

Niet alleen de GP mannen zullen hun opwachting maken op "Circuit de Bargen". In de clubklasse zullen ook diverse regionale deelnemers proberen een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.
En wat te denken van de classic-sidecars? Er is ook ruimte voor geweld op vier wielen. De quads rijden in Oldebroek hun rondjes in de strijd om het ONK.

Het beloven twee bomvolle dagen te worden, waarvan u niks mag missen!

Houd voor al het laatste nieuws onze site in de gaten!
http://www.stichtingcircuitoldebroek.nl
Oldebroek Circuit SCO 20150484 poster 9.jpg
Oldebroek Circuit SCO 20150484 poster 92.jpg

User avatar
Rien.nl
Site Admin
Site Admin
Posts: 3644
Joined: Sun Feb 01, 2004 2:11 pm
Location: Sint Anthonis, NL
Contact:

Re: Persbericht GP Oldebroek

Post by Rien.nl » Wed Apr 08, 2015 10:00 am

De kop is eraf

Terwijl de regen gestaag naar beneden komt komen de vrijwilligers de kantine binnen om een bakje koffie te drinken. Voorzitter Henri Bekenkamp vraagt belangstellend of alles wil lukken. Hij ziet twee duimen de lucht in gaan en glimlacht. Op deze zaterdagochtend zijn er alweer een mooi aantal vrijwilligers op de been.
Niet alleen op en rond het circuit, maar er is ook een ploeg op pad om grote spandoeken op te hangen in de omgeving. "Voor veel mensen hier uit de regio is het bijna vanzelfsprekend om tweede Paasdag naar de crossbaan toe te komen" vertelt Henri Bekenkamp terwijl hij een slok van zijn koffie neemt. Het is ook even wennen, maar dit jaar is het stil op Circuit de Bargen tijdens het Paasweekend. Stichting Circuit Oldebroek is sinds een paar jaar uitgeweken naar het Pinksterweekend. Het bestuur heeft voor deze ommekeer besloten nadat de toeschouwersaantallen vanwege slechte weersomstandigheden tegen vielen.
Ook dit jaar wil het weer nog niet echt meewerken en lijkt het tot nu toe een goede keuze te zijn geweest. De storm die over Nederland trok de afgelopen week had waarschijnlijk voor veel extra werk gezorgd. De WK-cyclus start het Paasweekend in het Zwitserse Frauenfeld. Daar ondervond men al veel hinder van het extreem slechte weer. Zo werd een deel van de feesttent weggevaagd en moest men met het rennerskwartier uitwijken naar een nabij gelegen industrieterrein omdat de voorziene weilanden door de regenval onbegaanbaar zijn geworden. Op zulke situaties hoopt men in Oldebroek natuurlijk niet. De weersomstandigheden heeft niemand in de hand, maar over het algemeen is het tijdens Pinksteren beter weer dan met Pasen.

Wie de jeugd heeft heeft de toekomst. Een alom bekend spreekwoord welke ook van toepassing is op het motocrossweekend in Oldebroek. De "Kids and Sidecars" zullen ook aantreden op het GP-circuit. Voor deze jonge deelnemers een fantastische ervaring, want zij dromen er allemaal van om ooit zelf aan een GP deel te nemen. Behalve dat zij de competitie aangaan stellen zij hun motoren ook beschikbaar om andere jonge motorsport fanaten kennis te laten maken met deze geweldige sport.

De voorzitter heeft ondertussen gezien dat het weer droog is geworden en kijkt al even vooruit. " over een kleine twee maanden staat het hier helemaal vol met campers, ruikt het naar benzine en klinkt het geluid van ronkende motoren. Eerst hebben we nog heel wat werk te doen, maar met de steun van onze vrijwilligers hebben wij er als bestuur alle vertrouwen in" besluit Henri Bekenkamp.

Komt allen zaterdag 23 en pinkstermaandag 25 mei naar “Circuit de Bargen” te Oldebroek

Kijk voor al het laatste nieuws op http://www.stichtingcircuitoldebroek.nl

User avatar
Rien.nl
Site Admin
Site Admin
Posts: 3644
Joined: Sun Feb 01, 2004 2:11 pm
Location: Sint Anthonis, NL
Contact:

Re: Persbericht GP Oldebroek

Post by Rien.nl » Mon Apr 27, 2015 9:40 pm

Titanenstrijd om leidersplaats in wereldkampioenschap

Kenners hadden het al voorspeld: 2015 gaat een spannend seizoen worden met drie favorieten voor de wereldtitel.
Die voorspelling kwam uit in optima forma! Ben Adriaenssen-Ben van den Bogaart, Etienne Bax-Kaspars Stupelis en Valentin Giraud en Nicolas Musset lieten in de eerste drie GP’s al zien erg aan elkaar gewaagd te zijn en trakteerden het publiek in Zwitserland, Frankrijk en Spanje op zenuwslopende manches.

De regerend wereldkampioenen Adriaenssen-van den Bogaart wonnen de eerste GP in het Zwitserse Frauenfeld.
Het Franse duo Giraud-Musset zegevierde in hun eigen thuis GP en pakte een week later opnieuw een GP overwinning.
Na zes van de gereden manches klonk al drie keer het Franse volkslied, "de Bennen" kwamen twee keer als winnaar over de meet en Team Bax moet het tot nu toe stellen met één manche overwinning.

Na drie GP's zit de rode plaat dan ook op de WHT-KTM combinatie van de Franse combinatie.
Zij hebben een voorsprong van 7 punten op Team Adriaenssen en 23 punten op Team Hendrickx en Team Bax, die allebei 114 punten hebben gescoord.

Voordat het GP circus neerstrijkt in Oldebroek wordt eerst nog het zuid-Duitse Schopfheim aangedaan.
Wie als leider naar Oldebroek afreist is dus nog onzeker.
Tienvoudig wereldkampioen Daniël Willemsen zal zeker gebrand zijn op een goed resultaat in het zware zand van Oldebroek.
Hij kwam tot nu toe niet verder dan vijfde en zesde plaatsen en moet met zijn bakkenist Robbie Bax genoegen nemen met een zevende plaats in de tussenstand. Een podium lonkt voor deze combinatie.
Er zijn natuurlijk veel meer kapers op de kust die willen stijgen in het klassement.
Hier zullen we de komende weken nog meer aandacht aan gaan besteden.

Voor meer info en al het laatste nieuws kijkt u op http://www.stichtingcircuitoldebroek.nl

User avatar
Rien.nl
Site Admin
Site Admin
Posts: 3644
Joined: Sun Feb 01, 2004 2:11 pm
Location: Sint Anthonis, NL
Contact:

Re: Persbericht GP Oldebroek

Post by Rien.nl » Tue May 19, 2015 5:24 am

Aftellen is begonnen voor Stichting Circuit Oldebroek

Nog een week moeten ze wachten, de vrijwilligers van Stichting Circuit Oldebroek. Al enkele maanden zijn zij druk in de weer om het circuit er spik en span bij te laten staan voor de GP Zijspancross.

Zaterdag 23 mei en maandag 25 mei is circuit “de Bargen” het strijdtoneel voor de zijspancrossers welke strijden om de wereldtitel.
Na wedstrijden in Zwitserland, Frankrijk, Spanje en Duitsland is Oldebroek gastheer voor de vijfde wedstrijd uit een reeks van 15 wedstrijden.

Vrijdagavond wordt het weekend afgetrapt in de grote feesttent aan Vreeweg. Vanaf 20:00 uur is iedereen welkom voor een gezellige avond met live Nederlandstalige muziek.
Op het podium verschijnen onder andere Ancora, Harten 10, Martin Dams, Marco den Hollander en Harm Wolters.

Zaterdagochtend zullen de muzikale klanken en de geur van bier en hamburgers plaatsmaken voor het geronk van motoren en benzinedampen.
Op het circuit verschijnen naast de GP-rijders ook de “Kids and Sidecars”, de Classic-sidecar en de clubklasse.
De GP rijders trainen in twee groepen. De vrije trainingen starten 10:00 en 10:40 uur. De pre-qualifying wordt vanaf 12:00 uur gereden.
Het echte geweld barst klokslag 15:00 uur los. Dan valt het starthek voor de kwalificatiereeks van groep A. Een uur later is groep B aan de beurt.
Als afsluiter van de eerste dag wordt de Last Chance verreden. In deze tijdtraining worden de laatste startbewijzen voor de wedstrijddag vergeven.

Maandagochtend begint zoals elk GP weekend met een Warm-Up. Voor de GP rijders start deze rond de klok van 10:00 uur.
Voor die tijd hebben de “Kids and Sidecars”, Classis sidecars en de clubklasse hun rondjes al gemaakt.
Vanaf 11:00 uur kunnen alle fans een handtekening bemachtigen van hun helden tijdens de handtekeningsessie.
Een half uur later vindt de officiële opening van het evenement plaats op het startveld. Aansluitend worden de wedstrijden verreden. De “Kids and Sidecars” bijten het spits af, gevolgd door de ONK Quads.
Om 13:15 uur valt het starthek voor de eerste manche van de GP Sidecars. 16:00 uur is de start van de tweede manche.
Zo’n drie kwartier later tijdens de prijsuitreiking weten we die Grote Prijs van Nederland op zijn naam heeft mogen schrijven. Later deze week zullen we de kanshebbers gaan belichten!

Voor wie niks van alle spanning en sensatie wil missen is Oldebroek volgend weekend “the place to be”!

Kijk voor al het laatste nieuws op www.stichtingcircuitoldebroek.nl

Post Reply